Terhi Juuso

  Virkattuja lasten asusteita ja kodintekstiilejä.

  Paula Koukkula

  Tarja Marjeta

  Kankuritar on pieni käsityöyritys, jonka erityisosaamisalue on kankaankudonta. Yritys toimii idyllisessä ja historialtaan vanhassa, Tornion kaupungissa, Kokkokankaan kupeessa, Kristinabergin alueella. facebookissa.

  Taina Mäkivuoti

  Hopeakorut.

  Sari Mämmioja

  Ommeltuja lakkeja ja myssyjä, koruja.

  Hassuksi Hatuntekijäksi tituleerattu karvalakkien ja pipojen tekijä, joskus myös lasten tunikoita ja t-paitoja yms. tulee ommeltua. Nyt uutuusmallina Pitsiunelmia pipo. Käytän asusteissa ja vaatteissani laadukkaita puuvillatrikoita, joustofroteita ja velouria. Koot vauvasta-vaariin. Hauskoilla karvalakeilla tarkenee läpi talven. Ne ovat todella lämpimiä ja tuulenpitäviä lakkeja, sisus ihanan pehmeää fleeceä. Lakkeihin myös saatavilla heijastin. Koot vauvasta-vaariin.

  Kaisu Nevalainen

  Tuotteitani ovat mm. punotut korit, korut, kaulahuivit ja kortit. Pääosin käytän niissä pehmeitä materiaaleja inspiraation ja innostuksen mukaan. Usko omiin kykyihin myös ohjaajana vahvistui Piippolan käsi- ja taideteollisuusopiston viriketoiminnan artesaaniopintojen myötä.

  Hanna Pölkky

  Lasten saunatakit.

  Tuula Ranta

  Grafiikan vedokset, akvarellit, ja niistä tehdyt taidejäljennökset, miniatyyrimagneettitaulut ja postikortit. Huovutetut ja poronnahkaiset korvakorut ja tinalankakorut. Kotisivut osoitteessa Kaamoskuu ja facebookissa.

  Sinikka Sadinmaa

  Huovutus, ompelu, käsinpainetut kankaat

  Kädentaidot ovat kuuluneet elämääni, se on ollut rakas harrastus aina lapsesta tähän päivään. Teen kädentaitoja monipuolisesti; ompelen neulon, kudon , painan kangasta, askartelen ja huovutan, olen myös opettanut kädentaitoja lapsille, nuorille ja aikuisille. Kokeilen uusia ideoita, ideat voivat tulla niin metsästä, auringon laskusta, kukista kuin elokuvien ja lehtien taustoista. En tykkää tehdä valmiista mallista, vaan säveltelen ja kokeilen, erehdyn ja onnistun. Se on nautintoni, iloni ja pillerini.

  Kaisa Torvinen

  Huovutetut enkelit.

  Olen aina tehnyt erilaisia käsitöitä, mutta kiinnostus lampaanvillaan syttyi käsityökurssilla. Olen hakenut tarvitsemani villan suoraan lampurilta, hänen keritsiessa lampaita. Ne ovat olleet likaisia, joten olen karstanut ja pessyt ja jälleen karstanut villat sopivaan tarvitsemaani muotoon. Osan tuotteista olen tehnyt suoraan tästä villasta ja osan huovuttanut. Olen tehnyt pienimuotoisesti tuotteita myyjäisiin.

  Anne Tryyki

  Huovutettuja ja ommeltuja kodintekstiileja ja lasten vaatteita.

  Kädentaidot ja käsityöt ovat aina kuuluneet elämääni. Niistä on tullut minulle sekä ammatti, että rakas harrastus. Opetustyöni lisäksi ompelen rajoitetusti tilaustöinä vaatteita, lisäksi teen myyntiin pellavasta ja puuvillasta mm. lasten mekkoja ja asusteita, sekä kodintekstiilejä. Huovutan myös vauvojen tossuja, koruja ja muuta villan pehmeää. Eikä materiaalin käyttöni rajoitu vain pehmeisiin materiaaleihin, työstän milloin puuta milloin käsittelen lasihelmiä inspiraatiosta ja ideasta riippuen.